Vecka 10

Hej!

Då var det dags för ett lov som jag tror är lite efterlängtat. Vi får väl se om det blir någon användning för spolschemat som kom hem eller om våren tänker komma på riktigt. Denna vecka har det blivit mycket gjort och en del poäng på ormen. I onsdags var Ann och åk 2 på författarbesök. Det blev lyckat och eleverna ställde sina på förhand förberedda frågor och fick svar av Pernilla Gesén. Jag tror att det finns ett intresse att läsa fler Alva-böcker nu, när vi vet lite mer och nästan är ”bekanta” med författarinnan. På torgdagens idrott hade man en diskussion om och bestämde hur det ska ”gå till” före och efter idrotten, dvs. i omklädningsrummet. Eleverna fyller i en enkät i slutet av varje månad, som vi kallar ”Skoltempen”. Där får vi veta hur de upplever sin situation i skolan. Om det är något som visar sig vara mindre bra, tar vi upp det tillsammans och jobbar för att det skall förbättras. Nu är Ann och eleverna  överens om att det i omklädningsrummet ska vara en låg volym, att ”man sköter sig själv” med ombyte och duschning, ser till att packa ner alla sina saker och är en reko kompis. Allt för att eleverna ska må bra i sin arbetsmiljö. Vi tackar er alla föräldrar som hjälper oss med skjutsen till Granberget. Vi behöver ej fundera över buss, vilket skulle ha varit en väldigt stor utgift (som vi kanske inte ens hade haft råd med). Kul också att så många kommer att vara med under dagen.

 

 Friluftsdag vid Granberget fredagen den 9/3

Barnen får välja om de vill åka slalom, snowboard eller längdskidor (pulka får tas med att åka efter skidåkningen).

Det är samling i Granberget kl 9.15. Dagen slutar 13.00. De som ska vara kvar längre är där på föräldrars ansvar då ingen personal är kvar. Ska man vara kvar i backen ska man lämna lapp med föräldrars underskrift. Backen har öppet mellan 9.30 – 16.00. Personal kommer att finnas på olika ställen under dagen, men någon kommer hela tiden att vara i backen.

Alla elever som ska åka slalom/snowboard i lilla backen åker gratis i repliften. I stora liften kostar liftkortet 50:- för barn 5-7 år och 75:- för 8-16 år och medföljande föräldrar. Att hyra slalom- och snowboardutrustning kostar 100:-

Eftersom det var så många föräldrar som kunde hjälpa till att skjutsa kommer vi inte att behöva ha någon buss. Ett stort tack till alla föräldrar som har möjlighet att hjälpa oss. För att det ska gå så smidigt som möjligt är det bra om ni som har barn som behöver skjuts samt ni som ska skjutsa tar kontakt med varandra.

Vi får med korv och bröd från köket som vi grillar. Dryck får du ta med själv.

Har ni några funderingar, ring!

Ta med: det du ska åka (är du i backen ska du ha hjälm, allt ska vara märkt). Bind ihop skidorna ordentligt. Varma kläder, mer matsäck om du vill, varm dryck, sittunderlag och gärna extra vantar.

Om ni behöver nå oss under denna dag kan ni ringa 805 47 (skolans telefon är vidarekopplad)

En reaktion på “Vecka 10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *