Vecka 14

Hej!

Härligt vilken kreativitet det är i klassen. Mycket blir gjort på lektionerna. Vi har också provat att göra vokisar som nu ligger på bloggen. I onsdags hade vi besök av Anki Hällberg från FK som gjorde ett reportage om att vår skola har kommit med i ett byskoleprojekt under Hela Sverige ska leva. Hon var bland annat med i klassen när vi gick igenom hur man gör en voki. Det kan man läsa om i Falu Kuriren idag. Det funkade bra i måndags när jag var ledig, och jag kommer även att vara borta på måndag också. Jag sitter med i en grupp som håller på att jobba fram Leksands kommuns nya hemsida. Åk 3 hinner också ha ett till nationellt prov innan det är påsklov. Då har vi bara sju kvar att göra efter lovet. På idrotten är det bra om barnen har skor som de lätt kan ta på själva, då det tar lång tid att komma igång om många behöver hjälp.

Många tycker att det är väldigt varmt ute nu och tar inte på sig kläder som de ska. Vi gör allt vi kan för att se till att barnen inte går för bart klädda, men ni får gärna hjälpa till hemifrån och prata om detta. Det är omväxlande väder som sagt var och därför behöver det finnas lite extrakläder i barnens korgar och även kläder som står emot regn. Bibliotekarien Susanne bad om en koll hemma efter böcker att lämna tillbaka. Somliga har väldigt många titlar hemma samtidigt!      

Snart är det dags för påsklov. Eleverna går i skolan fram t o m Skärtorsdagen och den dagen kommer att vara en ”fadderdag”. De som vill får komma påskklädda eller ha en påskpyntad huvudbonad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *