Det här lär vi oss

I och med jobbet med denna blogg så lär vi oss att använda digitala verktyg på ett naturligt sätt i undervisningen. Allt blir på riktigt när man skriver för andra mottagare än ”bara” sin lärare. Eleverna blir stolta att få visa upp sina jobb och de uppskattar mycket när vi tittar tillsamman i klassen på bloggen och uppmärksammar deras arbete och de kommentarer som kommer till deras arbeten. Vi får också in diskussioner om upphovsrätt och källkritik på ett naturligt sätt.

I och med att vi under vårterminen har fått några iPads att använda i undervisningen så har det blivit lättare att fota och filma. Eleverna lär sig snabbt att använda de program/verktyg som de använder. De delger varandra sina kunskaper och får på det sätt både träna kommunikation och samarbete.

Eftersom vi jobbar en hel del med förmågorna – The Big 5 så försöker vi knyta mycket av det vi gör med bloggen till dem. Vi kan kommunicera på olika sätt (skriva, läsa, lyssna och tala), vi reflekterar över det vi skriver och våra jobb som vi gör. Det blir också många ord och begrepp vi diskuterar och att analysera blir vi också bra på.

Vi lär oss också hela tiden att hitta nya ställen på Internet att utforska tillsammans. Vi har en besöksvisare i form av en jordglob och där kan vi se var alla befinner sig i världen som tittar in hos oss. Det leder oss vidare in på till exempel Google maps och vidare ut i världen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *