Vecka 15

Måndag 8 april – fredag 12 april

Rader från rektor Karin

Tänk, så fort tiden går! Alldeles nyss, ja faktiskt häromdan, var det full vinter med iskyla och motorvärmarsladdar. Idag kunde jag gå utan jacka och faktiskt njuta av solen framåt eftermiddagen.

Efter påsklovet är det snart dags att öppna lekhuset igen. Klass 4-5-6 har fått i uppdrag av elevrådet att titta över reglerna för lekhuset. Jag tycker att lekhuset är viktigt ur många perspektiv. De äldre eleverna får en ansvarsuppgift samtidigt som vi värnar vår miljö och är rädda om våra saker. Min förhoppning är, att vi så småningom ska kunna få till ett bättre och fräschare lekhus.

Snart kommer cyklarna fram. Vi planerar att ha en cykeldag i maj där vi, tillsammans med en polis, kommer att arbeta med cykelteknik och trafiksäkerhet.

Vi har börjat dra upp riktlinjerna för nästa läsår. I och med att elevantalet ser ut att öka kommer vi att få ett tillskott på lärarsidan; Lasse Dyrsmeds som nu arbetar på Sammilsdalsskolan. Lasse kommer till största delen att jobba med de äldre eleverna. Till hösten kommer vi att ha en F-1, 2 st 2-3:or samt en 4-5-6. Både F-1 och 4-5-6 kommer dock att delas årskursvis vid flera tillfällen i veckan. För 4-5-6 gäller det bl. a. i matte och engelska.

När snön och isen har smält vill vi gärna se över vår skolgård. Det finns saker som behöver lagas eller kanske tas bort och så behöver vi se över våra planteringar. Kanske någon av er därhemma har tips och idéer hur vi kan göra en bra skolgård ännu bättre!

En riktigt skön påskhelg önskar jag er alla!
Karin Elfving, rektor karin.elfving@leksand.se

I februari var det träff i projektet Små skolor som vi är med i.Här går det att läsa mer om det.

Åk 1-2-3

Ingen läxa över lovet. Åk 3 engelska läxa från måndag – onsdag. Åk 3 fortsätter med nationella proven efter lovet.

Läs mer i Falu Kuriren om vårt besök i Insjön.

Av bilderna som vi själva tog vid besöket finns det en film att titta på.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *