Vecka 5

Några rader från rektor Karin

Vintern har verkligen fattat sitt grepp om oss, men trots det är det full fart på rasterna. Vi har en bra skolgård, som uppmuntrar både till kreativa lekar och sportaktiviteter.

Grön Flaggrådet har haft sitt första möte och nu ska varje klass få välja vilket ämnesområde de tycker att skolan ska satsa extra på. Tillsammans med fortsatt utveckling av vårt arbete med att använda digitala verktyg i undervisningen, blir arbetet med Grön Flagg och hållbar utveckling något som ska synas i vår vardag i skolan och på fritids.

I veckan som gick har vi fått säga välkommen till två nya elever, som kommit till oss från Sammilsdalsskolan.

I klass 4-5-6 kommer vi från nästa vecka att förstärka matteundervisningen genom att Helena Lif, som också är utbildad för matematikundervisning, kommer att arbeta tillsammans med Mia. Gunnel och Marianne jobbar med F-klassen under dessa timmar.

Vinterhälsningar Karin Elfving

Om det är kallare än -15 grader så blir idrotten inomhus. Ta med inneidrottskläder och handduk. Gäller alla! (F-6)

På tisdag 29/1 är Mia, Ann och Ulrica på mattekurs. Det är då vikarier (Britt- Sofie, Minja och Maria S)

På onsdag är det sista badet för alla elever i åk 1-2. Eleverna åker ordinarie bussen (som är vid skolan ca 7.30) in till Leksand. Med på bussen finns Björn. Badtiden är kl 8-9 och ni kan lämna ert barn direkt vid simhallen från kl 7.45, då Ann kommer att finnas på plats. Tänk på att barnen ska vara ombytta och klara då undervisningen startar kl 8.00. Till badet behöver man ha med sig; badkläder, handduk och en plastpåse att lägga våta badkläder i. Det är klädsim så alla behöver ha med en långärmad tröja och ett par vanliga byxor (de ska inte ha mjukisbyxor, de ramlar av). Ta också med en extra plastpåse till kläderna.

Åk 1-3 har ingen läxa denna vecka då vi har fullt med utvecklingssamtal. Dock ska de elever som går i åk 2 läsa ut sin bok eftersom ni ska på författarbesök på torsdag.

 

 

Viktiga datum:torsdagen den 7/2                             18-20 Brukarråd

v 9                                                        Sportlov

fredagen den 8/3                               Friluftsdag i Granberget

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *