Vecka 7-8

Måndag 11 februari – fredag 22 februari

Sista dag att lämna lappen för Granberget är torsdag 21/2. Om den inte kommit hem kan ni hämta den här.

I skolan är slutet på dagen väldigt viktig. Då samlar vi gruppen för att gå igenom vad vi har gjort och vad vi behöver komma ihåg inför nästa dag. Av den anledningen vill vi att ni vuxna som kommer och hämtar, stannar och väntar på barnen där de hänger sina ytterkläder. Barnen kommer ut när lektionen är avslutad.

Just nu är det många barn som ”bor” på isplanen. Att vi har möjlighet att åka skridskor är tack vare 5 pappor som fixar och donar. Det spolas, plogas och lagas när det behövs. Vi vill tacka Johnny Stormats, Hans Tolförs, Peter Nordkvist, Jan Hållnissa och Per Severinsson för det jobb och engagemang som ni lägger ner. Ni är guld värda för oss!

Från och med vecka 7 ska vi börja att åka skidor på idrotten, gäller alla F-6. Ta med skidutrusning (skidor, stavar och pjäxor) till skolan. Allt behöver vara märkt. Se även till att ha lämplig klädsel. För er som inte äger någon skidutrustning finns det en del att låna på skolan.

Om det är kallare än -15 grader så blir idrotten inomhus. Ta med inneidrottskläder och handduk. Gäller alla! (F-6)

Åk 1-3 läxa är en tvåveckorsläxa. Den ska alltså lämnas igen
senast torsdagen den 21/2. Det är läsläxa, bloggläxa och ett skrivpapper. På det skrivpapper som finns med ska de skriva om förmågan som vi haft denna vecka och jobbat med, ”Veta skillnaden mellan fakta och åsikt”. De ska skriva, berätta samt rita en bild som passar. Det kan vara att de berättar om när de har använt sig av förmågan och/eller vad det innebär att veta skillnaden på fakta och åsikt. De som går i åk 1 försöker skriva minst 3 meningar, åk 2 minst 5 meningar och åk 3 minst 7 meningar.
Sedan är det också bloggläxa. Om någon inte har möjlighet att göra läxan på bloggarna, hör av er så får ni den i pappersformat. Är det någon som har fått det på papper, men vill göra det på bloggen istället så går det utmärkt.
Ni hittar alla läxor under fliken Läxor.

Måndag 18/2 är Ann och Ulrica på mattekurs och det är vikarier i klasserna.
Onsdag 20/2 är Ann och Ulrica iväg på träff med projektet Små skolor i utveckling.

Ny Likabehandlingplan ligger nu här på hemsidan. Ni hittar den i fältet till höger om ni går in på skolans startsida. Där ligger också länk till ledighetsansökan. Behöver ni nytt schema för att fylla i till fritids hittar ni det i fältet till höger om ni går in under fritidshem.

Några viktiga datum
v 9 Sportlov
fredagen den 8/3 Friluftsdag i Granberget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *